Arvid Johannesen død, 95 år gammel

Vi minnes en fantastisk Vidar-veteran. 

2018-08-22
Stina

Nok en Vidar-veteran takker av.  Arvid Johannesen ble medlem av klubben i 1940. Orientering var hans hovedidrett. Under idrettsstreikeni krigsårene, ble det mange illegale orienteringsløp for Arvid.  Etter krigen fortsatte framgangen som løper og han var i flere tilfeller den som avgjorde lagkonkurranser for Vidar.  Han tilhørte Norges-eliten i flere år.

Fra frigjøringen og til langt ut i 80-årene var Arvid en viktig mann  for SK Vidar, både sportslig og  administrativt.  Vidarløpet var i sin tid et av verdens største turrenn på ski. I en årrekke la han ned mye arbeid for løpet. Vi minnes hans store arbeidsinnsats  og rolige framferd.  Når Arvid var på plass, var vi andre trygge.

 

Han  var en dyktig bankmann og han fikk også ansvar for å forvalte klubbens fondsmidler. Et fond som klubben har hatt nytte av helt fram til i dag. 

Det flotte Linderudkollanlegget var i sin tid eiet og drevet av Vidar og to andre klubber. Han ivaretok klubbenes interesser  i anlegget og var med på å utvikle Linderudkollen til et viktig senter for idretten i Oslo.

 

Gjennom orienteringsmiljøet kom Arvid tidlig med i det illegale arbeidet under krigen. Han ble etter hvert arrestert og satt som NN fange på Grini. Hans fangedrakt er utstilt på Grinimuseet (Ila fengsel).

 

På klubbens årlige veteran treff var Arvid et naturlig midtpunkt helt til de siste årene.

 

Han mottok klubbens fortjenestemedalje  allerede i 1959.

 

Sportsklubben Vidar takker for innsatsen gjennom mange år lyser fred over hans minne.

 

 

(Arvid Johannesen bisettes i Brumunddal Kirke, 28. August,  kl. 13.30)